Porcja na 4-5 osób
2 łyżki masła
1 duża cebulę
2 ząbki czosnku
1 łyżeczkę curry lub papryka w proszku do wyboru
2 średnie ziemniaki
dynia około 500g
750 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
pieprz, sól do smaku
natkę pietruszki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, w garnku w którym będzie zupa rozpuszczamy masło i dodajemy cebule i czosnek.
Dynie obieramy wykrawamy środek i kroimy w kostkę.
Czosnek i cebulę podsmażamy aż się zeszkli,dodajemy jedna łyżeczkę curry albo papryki następnie dodajemy ziemniaki i dynię, mieszamy, wlewamy bulion i gotujemy wszystko razem około 20 min.
Jak warzywa zrobią się miękkie wszystko miksujemy.
Rozlewamy do miseczek dekorujemy natką i dodajemy grzanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz