wtorek, 4 października 2011
Zupa Meksykańska
Składniki:
Czas przygotowania: 2 godz.
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
mrożony mix warzyw
2 cebule
przecier pomidorowy
czosnek
papryka zielona
papryka czerwona
papryka żółta
500 g mięsa mielonego, najlepiej indyczego
sól
pieprz
kostka rosołowa
przyprawa do zup
ser żółty
Sposób wykonania
Podsmażamy pokrojoną cebulę z mięsem mielonym, następnie całość wrzucamy do garnka. Resztę składników kroimy i również umieszczamy w garnku. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Gotujemy aż składniki będą miękkie, od czasu do czasu mieszając. Zupę posypujemy sporą ilością startego sera i podajemy ze świeżym i chrupiącym pieczywem, najlepiej bagietką.
źródło TVN
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz