wtorek, 4 października 2011

Zupa Meksykańska


Składniki:
Czas przygotowania: 2 godz.

1 puszka kukurydzy

1 puszka czerwonej fasoli

mrożony mix warzyw

2 cebule

przecier pomidorowy

czosnek

papryka zielona

papryka czerwona

papryka żółta

500 g mięsa mielonego, najlepiej indyczego

sól

pieprz

kostka rosołowa

przyprawa do zup

ser żółty

Sposób wykonania

Podsmażamy pokrojoną cebulę z mięsem mielonym, następnie całość wrzucamy do garnka. Resztę składników kroimy i również umieszczamy w garnku. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Gotujemy aż składniki będą miękkie, od czasu do czasu mieszając. Zupę posypujemy sporą ilością startego sera i podajemy ze świeżym i chrupiącym pieczywem, najlepiej bagietką.

źródło TVN

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz