Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą
Autorem artykułu jest Justyna Słopień
Uwielbiam sałatki i staram się jak najczęściej je robić, ostatnio robiłam wielowarzywną, dzisiaj proponuję z tuńczykiem. Nie miałam w domu czerwonej fasoli, a więc dałam paprykę.
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
1 puszka czerwonej fasoli (albo 1 papryka),
1 kukurydza,
1/3 szkl ryżu,
6 średnich ogórków kiszonych,
1 cebula,
4 jajka,
majonez,
sól,
pieprz,
Proponuję zacząć od ugotowania ryżu i jajek, wodę do ryżu lekko solimy. Teraz przelewamy fasolę zimną wodą. Na sicie odsączamy kukurydzę, tuńczyka i fasolę. Ogórki, cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, sól i pieprz.
Sałatka gotowa.
Smacznego
---Zapraszam na moją stronę po inne przepisy www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz