czwartek, 29 września 2011

Łosoś pieczony na sałatce z buraków

Dla 4 osób potrzebujemy:

• 500 g filetu z łososia
• 2-3 buraki
• 2 ogórki małosolne
• 1 jabłko
• 1 czerwona cebula
• sól, pieprz, majeranek
• cukier
• olej
• świeża mięta
• 2 saszetki Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture

Sposób przygotowania:
Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 200ml wrzątku, wystudzić. Naparem zalać pokrojonego na porcję łososia, odstawić na kilka godzin. Buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w paski. Dodać pokrojone w paski pozostałe składniki, łyżkę oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, cukrem, wymieszać. Łososia piec 10 min. w temp. 150 st. Podawać na sałatce z dodatkiem świeżej mięty.

Autor Anna Kowalska
żródło iThink.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz