wtorek, 27 września 2011
Kurczak w warzywach podany z makaronem
Składniki:
filet z kurczaka ok. 400 g
5 łyżek oliwy
4 pieczarki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki sosu słodko – kwaśnego
2 kostki makaronu typu Noodle
paczka warzyw mrożonych (mieszanka chińska)
pół szklanki bulionu (drobiowy lub grzybowy)
pieprz, sól, przyprawa do kurczaka
Sposób wykonania
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę, przyprawiamy (sól, pieprz, przyprawa do kurczaka), zalewamy odrobiną oliwy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Kroimy pieczarki i cebulę oraz ząbek czosnku. W tym czasie wstawiamy wodę na makaron. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju na Wok'u i kolejno dodajemy cebulę, czosnek, pieczarki i kurczaka. Wszystko smażymy podlewając odrobiną bulionu (drobiowego lub grzybowego). Kiedy widzimy, że kurczak nie jest już surowy, dodajemy 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego i wszystko mieszamy. Na koniec wrzucamy ugotowany wcześniej makaron oraz mrożone warzywa (mieszanka chińska). Mieszając doprawiamy solą i pieprzem.
Źródło TVN
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz