środa, 28 września 2011

Bakłażan z fetą, miętą i chili


Składniki:

2 bakłażany

ser feta
oliwa z oliwek
świeżo posiekana mięta
sok z cytryny
papryczka chili
pieprz
Sposób wykonania

Sposób przygotowania:

Bakłażany solimy i odstawiamy na 20 minut, następnie płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy oliwą i pieczemy bakłażany z każdej strony. Fetę, świeżo posiekaną miętę, chili oraz sok z cytryny mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku pieprzem. Farsz nakładamy na plastry oberżyny i zwijamy w dowolne rulony. Przed podaniem posypujemy miętą.

Źródło TVN

1 komentarz:

  1. "można również użyć papryki i zawinąć w środek fete, dodać tymianku - polecam!"

    OdpowiedzUsuń