środa, 28 września 2011
Bakłażan z fetą, miętą i chili
Składniki:
2 bakłażany
ser feta
oliwa z oliwek
świeżo posiekana mięta
sok z cytryny
papryczka chili
pieprz
Sposób wykonania
Sposób przygotowania:
Bakłażany solimy i odstawiamy na 20 minut, następnie płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy oliwą i pieczemy bakłażany z każdej strony. Fetę, świeżo posiekaną miętę, chili oraz sok z cytryny mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku pieprzem. Farsz nakładamy na plastry oberżyny i zwijamy w dowolne rulony. Przed podaniem posypujemy miętą.
Źródło TVN
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
"można również użyć papryki i zawinąć w środek fete, dodać tymianku - polecam!"
OdpowiedzUsuń